Urnik/pravilnik

Urnik / pravilnik

Urnik za leto 2023/2024 bo objavljen konec avgusta.  

PRAVILNIK – NAVODILA STARŠEM

Da bodo vaši otroci deležni varne in kvalitetne vadbe, vas prosimo, da upoštevate naslednja navodila:
 1. V garderobe pridite vsaj 5min pred začetkom vadbe, da se otroci preoblečejo v športno opremo in odidejo na WC!
 2. Vadba se začne in konča ob uri. Če je za vašo skupino na vrsti še ena skupina otrok, starše vljudno prosimo, da svoje otroke prevzamejo takoj po končani uri, saj jih vaditelj kasneje ne more imeti v varstvu. Prosimo, bodite točni!  Po končani vadbi čim prej zapustite telovadnico in garderobe!
 3. Če imate kakršnekoli želje ali težave sporočite to vodji vrste.
 4. Če imajo otroci posebne zdravstvene težave (astma, alergije, epileptični napadi…), obvezno obvestite učitelja!
 5. Obvezna športna oprema: kratke/dolge hlače; kratka/dolga majica; mehki copati (“balerinke”)/bosi; negazirana, ne preveč sladkana pijača. Hrane ne nosimo v telovadnico! Za rojstni dan, če želite, lahko prinesete nekaj malega kot so sadje/bonboni/lizike, ne igrač ali večjih količin hrane (razdelimo jih na koncu ure)! Pred vadbo ni priporočljivo jesti. Dolgi lasje naj bodo speti!
 6. Težjih elementov gimnastike se ne učimo doma! Otrok se lahko element nauči narobe, lahko se zaradi nepravilnega učenja poškoduje ali pridobi strah, kar je kasneje težko odpraviti.  V skupini Otroci s starši prosimo starše, da ne silite otroka izvajati stvari katerih  ga je strah! Raje povprašajte učitelja za pomoč. 
 7. V skupini, kjer otroci telovadijo s starši/skrbniki, morajo le ti paziti in usmerjati svojega otroka po učiteljevih navodilih in ga ne puščati brez nadzora! Vadbene skupine kjer otroci telovadijo brez staršev pa so namenjene otrokom s sposobnostjo samostojnega sodelovanja. To pomeni, da zna otrok slediti in upoštevati navodila učitelja in pomočnikov, povedati za iti na stranišče in zdržati 45min brez staršev. Na vadbi je lahko prisoten le en starš ali skrbnik, ampak le v mesecu oktobru, ko poteka uvajanje. Ostali družinski člani naj počakajo izven telovadnice. 
 8. V tem starostnem obdobju so otroci zelo dojemljivi in zato je zelo pomembno, da vzljubijo gibanje in šport ter druženje s sovrstniki. Otroke doma vzpodbujajte. Naučiti se morajo, kaj je prav in kaj ne. Pohvala za trud je zelo zaželjena. Otrok, ki se pri vadbi trudi in lepo sodeluje dobi ob koncu ure žig na roko. Za dvig motivacije začnemo spomladi izvajati program Sokolske zveze Slovenije Miška Eli. Za vsako opravljeno nalogo, prejme otrok v knjižico žig. Ko zbere na koncu vse žige, sledi ob zaključku sezone konec maja še podelitev medalj. Ravno tako dobijo otroci, ki so se udeležili tečaja rolanja ob zaključku medaljo.
 9. Vadba poteka tako, da se na začetku najprej ogrejemo, nato preidemo na glavni del ure kjer pripravimo poligon z različnimi orodji in drobnimi rekviziti ter zaključimo vadbo z igro ali plesom.
 10. Za morebitno odsotnost nas obvestite preko sms-sporočila na gsm 041 595 225.
 11. Zamujene ure lahko nadomeščate na drugi lokaciji. V primeru celomesečne upravičene odsotnosti (zdravniško potrdilo) vam vadnine ne bomo zaračunali in bomo otroku držali prosto mesto še en mesec (če so na čakalni listi še drugi otroci, ki čakajo na vpis v skupino). V primeru, da je otrok bil le 1x v mesecu na vadbi, vam zaračunamo polovičko, v vseh ostalih primerih pa polno ceno.  Račun za tekoči mesec prejmete na vaš elektronski naslov v začetku naslednjega meseca.